Over ons
Kanker.nl bestaat sinds juni 2013 en is het centrale online platform in Nederland met betrouwbare informatie over kanker. Het wordt gefinancierd door KWF Kankerbestrijding en er is een nauwe samenwerking met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Zo deelt IKNL haar patiëntgerichte tools, kennis en informatie op kanker.nl en werken we in de informatievoorziening samen met de NFK en (kanker) patiëntenorganisaties.
Het platform kanker.nl is er voor iedereen die met kanker te maken krijgt: (ex-) patiënten en hun naasten. Zij kunnen het platform bezoeken, eventueel ook deelnemer worden en hun ervaringen delen met anderen. Inmiddels telt kanker.nl ruim 1 miljoen bezoeken per maand, 30.000 deelnemers en zo'n 1.350 bloggers.
Wat biedt kanker.nl?
Mensen met kanker en hun naasten kunnen op kanker.nl terecht voor betrouwbare informatie over kanker, hulp & ondersteuning en contact met lotgenoten.
Betrouwbare informatie
Op kanker.nl is uitgebreide feitelijke informatie te vinden over alle kankersoorten, de behandeling en de gevolgen van kanker. Ook vind je er tips over omgaan met kanker en herstellen na kanker. Alle informatie is gecontroleerd door artsen of andere deskundigen.
Community
In de community van kanker.nl kan men ervaringen met anderen uitwisselen, een blog schrijven of lezen en deelnemen aan gespreksgroepen. Via de Lotgenotenzoeker is het bovendien mogelijk om mensen te vinden die in een vergelijkbare situatie zitten. Bijvoorbeeld iemand met dezelfde kankersoort, dezelfde behandeling of iemand die ook een partner heeft met kanker.
Hulp & Ondersteuning
Kanker.nl biedt (ex-)patiënten en naasten ook hulp & ondersteuning bij de gevolgen van kanker. Men kan:
Online een vraag stellen aan een professional.
Bellen, chatten of mailen met de voorlichters van de Kanker.nl infolijn.
Aanvullende hulp bij kanker in de buurt of online zoeken. Deze informatie komt uit de Verwijsgids en wordt beheerd door IKNL.
Met de gratis app Gesprekshulp bij kanker gesprekken met de arts en andere zorgverleners voorbereiden, opnemen en terugluisteren.
In de Appstore een overzicht vinden van betrouwbare apps, online keuzehulpen en andere online programma’s. Deze zijn allemaal gericht op zelfzorg.
Met de Lastmeter in kaart brengen van welke problemen of zorgen men momenteel last heeft. En of er behoefte is aan extra ondersteuning.
Deze combinatie van diensten helpt (ex-) kankerpatiënten en hun naasten meer grip te krijgen op hun situatie en afgewogen keuzes te maken. Dit kan de kwaliteit van leven en de samenwerking met de behandelaars verbeteren.