Over ons

Kanker.nl bestaat sinds juni 2013 en is het centrale online platform in Nederland met betrouwbare informatie over kanker. Het wordt gefinancierd door KWF Kankerbestrijding en er is een nauwe samenwerking met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Zo deelt IKNL haar patiëntgerichte tools, kennis en informatie op kanker.nl en werken we in de informatievoorziening samen met de NFK en (kanker)patiëntenorganisaties.  

Het platform kanker.nl is er voor iedereen die met kanker te maken krijgt: patiënten, (ex)patiënten en hun naasten. Zij kunnen het platform bezoeken, eventueel ook deelnemer worden en hun ervaringen delen met anderen. Inmiddels telt kanker.nl elke maand ruim 1 miljoen bezoeken, 30.000 deelnemers en zo'n 1.350 bloggers. 

Wat biedt kanker.nl?

Mensen met kanker en hun naasten kunnen op kanker.nl terecht voor betrouwbare informatie over kanker, hulp & ondersteuning en contact met lotgenoten.

Betrouwbare informatie

Op kanker.nl is uitgebreide feitelijke informatie te vinden over alle kankersoorten, de behandeling en de gevolgen van kanker. Ook vind je er tips over omgaan met kanker en werken aan je herstel. Alle informatie is gecontroleerd door artsen of andere deskundigen.

Community

In de community van kanker.nl kan men ervaringen met anderen uitwisselen, een blog schrijven of lezen en deelnemen aan gespreksgroepen. Via de Lotgenotenzoeker is het bovendien mogelijk om mensen te vinden die in een vergelijkbare situatie zitten als jij. Bijvoorbeeld iemand met dezelfde kankersoort, dezelfde behandeling of iemand die ook een partner heeft met kanker.

Hulp & Ondersteuning

Kanker.nl biedt ook hulp en ondersteuning bij de gevolgen van kanker. Dit doen wij op de volgende manieren:

  • Stel online een vraag aan een professional.

  • Bel, chat of mail met de voorlichters van de Kanker.nl infolijn

  • Zoek zelf aanvullende hulp bij kanker in de buurt of online. Deze informatie komt uit de Verwijsgids en wordt beheerd door IKNL.

  • Met de gratis app Gesprekshulp bij kanker kan men gesprekken met de arts en andere zorgverleners voorbereiden, opnemen en terugluisteren.

  • In de Appstore staat een overzicht van betrouwbare apps, online keuzehulpen en andere online programma’s voor mensen die leven met of na kanker. Deze zijn allemaal gericht op zelfzorg.

  • Werk online aan je herstel met de Kanker Nazorg Wijzer

  • Breng met de Lastmeter in kaart van welke problemen of zorgen je momenteel last hebt. En of er behoefte is aan extra ondersteuning.


Deze combinatie van diensten helpt (ex)kankerpatiënten en hun naasten meer grip te krijgen op hun situatie en afgewogen keuzes te maken. Dit kan de kwaliteit van leven en de samenwerking met de behandelaars verbeteren.

© 2023 kanker.nl | sitemap | rss